Fordøyelsessykdommer

NorTrials-senteret for fordøyelsessykdommer er lagt til Universitetssykehuset i Nord-Norge HF.

Rasmus Goll, og to studiesykepleiere i hvite klær
Senteret åpnet offisielt 1. september 2022. Senterets medarbeidere fra venstre: Studiesykepleier Elisabeth Blomli, senterleder Rasmus Goll og studiesykepleier Hilde Rognli-Johannessen.

Fordøyelsen er sentral for alle kroppens funksjoner siden alt av næringsstoffer og energi prosesseres og tas opp i tarmsystemet. Sykdommer i fordøyelsessystemet kan ramme mage-tarm-kanalen og tilhørende organer slik som bukspyttkjertel og lever/galleveier. Begrepet fordøyelsessykdommer dekker derfor over en lang rekke sykdommer innen kreft, inflammasjon, infeksjon og funksjonelle forstyrrelser. NorTrials-senteret for fordøyelsessykdommer er lagt til Universitetssykehuset i Nord-Norge.

NorTrials Fordøyelsessykdommer er organisert under Seksjon for Fordøyelsessykdommer, Medisinsk Klinikk, og er lagt til et miljø med aktiv klinisk/molekylærbiologisk translasjonsforskning med pågående prosjekter innen inflammatorisk tarmsykdom (IBD), nevroendokrine svulster, overvekt og fekal mikrobiota transplantasjon (FMT). NorTrials-senteret vil dra nytte av eksisterende forskningsnettverk, og utvikle dette videre med mål om å oppnå dekning i alle regioner av Norge, slik at små og store sykehus landet rundt kan delta i kliniske studier.  

Lokalitet: Gastrolab B8, UNN/Tromsø

Senterleder: Rasmus Goll

Studiesykepleiere: Hilde Rognli-Johannessen og Elisabeth Blomli

Kontakt: rasmus.goll@unn.no

Se artikkel om senteret på Legemiddelindustriens nettsider​ (7.11.2022)

Se artikkel om senteret i Nordlys (3.9.2022).

Senterpresentasjon fra NorTrials oppstartsmøte

​​

Fant du det du lette etter?